Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Škoricový rez

Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  voda 4 PL

Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.

2. 

múka polohrubá 80 g  kakao - prášok 4 PL  škrob kukuričný 1 PL

V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.

3. 

vaječný bielok 4 ks

Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. 

cukor práškový

Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.

5. 

škoricový cukor 20 g  cukor kryštálový 30 g  rum 3 PL  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 10 g

Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.

6. 

Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť