Škoricový rez

Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  voda 4 PL

Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.

2. 

múka polohrubá 80 g  kakao - prášok 4 PL  škrob kukuričný 1 PL

V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.

3. 

vaječný bielok 4 ks

Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. 

cukor práškový

Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.

5. 

škoricový cukor 20 g  cukor kryštálový 30 g  rum 3 PL  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 10 g

Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.

6. 

Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť