Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Rajecké kapustníky

Kapustníkmi nepohrdne žiadna návšteva.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor kryštálový 1 PL  droždie čerstvé  múka polohrubá 400 g  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  soľ

Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a 1/3 kocky droždia. Potom pridáme múku, vajce, olej a soľ. Zamiešame, vymiesime a necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

kapusta biela 1 ks  cukor kryštálový 2 PL  olej slnečnicový 1 PL  škorica mletá 1 ČL

Nastrúhame jednu veľkú bielu kapustu. Z oleja a dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Pridáme kapustu a rozmiešame s karamelom, sparíme. Mäkkú kapustu dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Plnenie

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na 18 častí, ktoré naplníme kapustovou plnkou.

Plnenie

4. 

maslo 125 g

Poukladáme ich na vymastený plech, potom potrieme rozpusteným maslom. Kapustníčky poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.

5. 

cukor práškový

Kapustníčky poprášime cukrom a môžme servírovať. Dobrú chuť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť