Rajecké kapustníky

Kapustníkmi nepohrdne žiadna návšteva.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor kryštálový 1 PL  droždie čerstvé  múka polohrubá 400 g  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  soľ

Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a 1/3 kocky droždia. Potom pridáme múku, vajce, olej a soľ. Zamiešame, vymiesime a necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

kapusta biela 1 ks  cukor kryštálový 2 PL  olej slnečnicový 1 PL  škorica mletá 1 ČL

Nastrúhame jednu veľkú bielu kapustu. Z oleja a dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Pridáme kapustu a rozmiešame s karamelom, sparíme. Mäkkú kapustu dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Plnenie

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na 18 častí, ktoré naplníme kapustovou plnkou.

Plnenie

4. 

maslo 125 g

Poukladáme ich na vymastený plech, potom potrieme rozpusteným maslom. Kapustníčky poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.

5. 

cukor práškový

Kapustníčky poprášime cukrom a môžme servírovať.Dobrú chuť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť