Pomarančový zákusok s orechmi v karameli

Krémový zákusok s lahodnou šľahačkou plnou chrumkavej orechovej griláže vám zaručene mimoriadne zachutí.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 8 ks  cukor práškový 100 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

orechy vlašské 100 g  múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 8 g

Orechy pomelieme. Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 8 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do vyšľahaných žĺtkov vmiešame orechy a postupne po častiach, striedavo, primiešavame múku...

5. 

...a sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (40x30 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

8. Pomarančový krém

pomarančová šťava 500 ml

Pomaranče odšťavíme.

Pomarančový krém

9. 

cukor kryštálový 150 g  maslo 200 g

Šťavu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a maslo. Privedieme do varu.

10. 

vajce slepačie 4 ks  voda 200 ml  puding vanilkový - prášok 100 g

V miske rozšľaháme vajcia s vodou a rozmiešame v nich pudingový prášok.

11. 

Vlejeme do šťavy a uvaríme do zhustnutia.

12. 

Horúci krém natrieme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnúť.

13. Chrumkavá orechová griláž

cukor kryštálový 200 g  med 75 g  orechy vlašské 150 g

Cukor skaramelizujeme a vmiešame med. Orechy nasekáme v kuchynskom sekáčiku na hrubo.

Chrumkavá orechová griláž

14. 

Primiešame orechy.

15. 

maslo

Horúcu masu vylejeme na alobal potretý maslom a necháme stuhnúť.

16. 

Stuhnutú pevnú griláž odlepíme z alobalu a na doske nasekáme na kúsky.

17. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 750 ml  stužovač šľahačky 24 g

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a natrieme na pomarančový krém. Posypeme grilážou, pokrájame na veľké (cca10x10 cm) kocky a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť