Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Plnené pagáčiky

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 150 g

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový ½ ČL  droždie čerstvé 20 g  múka hladká 500 g  soľ ½ ČL

V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.

3. 

olej slnečnicový 125 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g

Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.

4. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrubší plát. Vykrajujeme kolieska...

6. 

vajce slepačie 1 ks  syr Eidam 50 g

... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

7. 

Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.

8. Plnka

tatárska omáčka 200 ml  syr Eidam 250 g  cesnak 7 strúčikov

Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.

Plnka

9. 

Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť