RECEPTY

Plnené pagáčiky

Plnené pagáčiky

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.

recept,fotorecept,syr Eidam,syr Eidam,tatárska omáčka,cesnak,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak7strúčikov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká500gramov
múka hladká-
olej slnečnicový125mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Eidam300gramov
tatárska omáčka200mililitrov
vajce slepačie1kus
zemiaky150gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 150 gramov

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov  múka hladká 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.

3. 

olej slnečnicový 125 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.

4. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrubší plát. Vykrajujeme kolieska...

6. 

vajce slepačie 1 kus  syr Eidam 50 gramov

... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

7. 

Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.

8. Plnka

tatárska omáčka 200 mililitrov  syr Eidam 250 gramov  cesnak 7 strúčikov

Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.

9. 

Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies