svetvomne.sk

Pečené buchty s lekvárom

Domáce buchty obmäkčia aj najväčších brbľošov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ingrediencií

múka polohrubá 1000 g  mlieko polotučné 1,5% ½ l  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 3 PL  maslo 150 g  vaječný žĺtok 1 ks  soľ

Do hrnčeka si zarobíme kvások z droždia, teplého mlieka (z mlieka pripraveného), cukru a 1 PL múky (z múky pripravenej). Maslo roztopíme.

Príprava ingrediencií

2. 

Do múky dáme štipku soli, žĺtok, vlejeme roztopené maslo, zarobený kvások a zvyšné mlieko. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme v mise kysnúť.

3. 

Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2 polovice.

4. 

lekvár slivkový

Jednu polovicu cvesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na kocky. Do stredu každej položíme primerané množstvo lekváru, spojíme rohy cesta a okraje tak, aby nám vznikli buchty a nebolo vidieť lekvár.

5. 

Buchty kladieme jednu vedľa druhej na plech vyložený papierom na pečenie (prípadne vymastený a múkou vysypaný plech). Tak isto postupujeme pri spracovaní druhej polovice cesta. Buchty kladieme vedľa seba na tesno, nenechávame medzi nimi medzery. Po zaplnení plechu (pekáča) necháme buchty cca 15 minút ešte dokysnúť. Potrieme ich po vrchu rozšľahaným vajíčkom.

6. Pečenie

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre 25 - 40 minút podľa teploty pečenia.

Pečenie

7. 

Po upečení buchty pocukrujeme a keď vychladnú podávame. Oddeľujeme ich od seba najlepšie rukou, jednu od druhej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť