Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Pečené buchty s lekvárom

Domáce buchty obmäkčia aj najväčších brbľošov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ingrediencií

múka polohrubá 1000 g  mlieko polotučné 1,5% ½ l  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 3 PL  maslo 150 g  vaječný žĺtok 1 ks  soľ

Do hrnčeka si zarobíme kvások z droždia, teplého mlieka (z mlieka pripraveného), cukru a 1 PL múky (z múky pripravenej). Maslo roztopíme.

Príprava ingrediencií

2. 

Do múky dáme štipku soli, žĺtok, vlejeme roztopené maslo, zarobený kvások a zvyšné mlieko. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme v mise kysnúť.

3. 

Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2 polovice.

4. 

lekvár slivkový

Jednu polovicu cvesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na kocky. Do stredu každej položíme primerané množstvo lekváru, spojíme rohy cesta a okraje tak, aby nám vznikli buchty a nebolo vidieť lekvár.

5. 

Buchty kladieme jednu vedľa druhej na plech vyložený papierom na pečenie (prípadne vymastený a múkou vysypaný plech). Tak isto postupujeme pri spracovaní druhej polovice cesta. Buchty kladieme vedľa seba na tesno, nenechávame medzi nimi medzery. Po zaplnení plechu (pekáča) necháme buchty cca 15 minút ešte dokysnúť. Potrieme ich po vrchu rozšľahaným vajíčkom.

6. Pečenie

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre 25 - 40 minút podľa teploty pečenia.

Pečenie

7. 

Po upečení buchty pocukrujeme a keď vychladnú podávame. Oddeľujeme ich od seba najlepšie rukou, jednu od druhej.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť