svetvomne.sk

Pečená Tilapia nílska

Výborný recept na prípravu filetu z tilapie nílskej na osviežujúco kyselkavej maslovej omáčke.

 

Počet porcií: 1

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Tilapia nílska 500 g

Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní.

2. 

Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

3. 

soľ ½ ČL

Filety narežeme na strane s kožou, aby sa pri opekaní uvolnili chute do mäsa a ryba sa dobre upiekla v najrubších miestach. Posolíme z obcho strán a soľ zapravíme aj do zárezov.

4. 

maslo 20 g

Na menšej panvici si rozpustíme kúsok masla.

5. 

kapary 12 ks  citrónová šťava

K roztopenému maslu pridáme filet z Tilapie, ktorý opečieme pár minút z oboch strán. Začíname kožou dole. Okolo ryby nasypeme kapary a po obrátení na druhú stranu vytlačíme do omáčky šťavu z poloviny citróna.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť