Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Pečená Tilapia nílska

Výborný recept na prípravu filetu z tilapie nílskej na osviežujúco kyselkavej maslovej omáčke.

 

Počet porcií: 1

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Tilapia nílska 500 g

Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní.

2. 

Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

3. 

soľ ½ ČL

Filety narežeme na strane s kožou, aby sa pri opekaní uvolnili chute do mäsa a ryba sa dobre upiekla v najrubších miestach. Posolíme z obcho strán a soľ zapravíme aj do zárezov.

4. 

maslo 20 g

Na menšej panvici si rozpustíme kúsok masla.

5. 

kapary 12 ks  citrónová šťava

K roztopenému maslu pridáme filet z Tilapie, ktorý opečieme pár minút z oboch strán. Začíname kožou dole. Okolo ryby nasypeme kapary a po obrátení na druhú stranu vytlačíme do omáčky šťavu z poloviny citróna.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť