Parené buchty

Nadýchané sladké buchty sú obľúbenou pochúťkou aj zdrojom energie pre deti a iných maškrtníkov.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

droždie čerstvé 25 g  cukor kryštálový 1 PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Droždie rozdrobíme do teplého mlieka s trochou cukru. Odložíme kým droždie nenapučí.

2. 

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový 2 PL  vajce slepačie 1 ks  soľ  maslo 10 g

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

4. 

lekvár slivkový

Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.

5. 

Cesto aj s levárom preklopíme.

6. 

Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov.

7. 

Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky.

8. 

Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.

9. 

Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom ...

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť