Parené buchty

Nadýchané sladké buchty sú obľúbenou pochúťkou aj zdrojom energie pre deti a iných maškrtníkov.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

droždie čerstvé 25 g  cukor kryštálový PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Droždie rozdrobíme do teplého mlieka s trochou cukru. Odložíme kým droždie nenapučí.

2. 

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový PL  vajce slepačie ks  soľ  maslo 10 g

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

4. 

lekvár slivkový

Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.

5. 

Cesto aj s levárom preklopíme.

6. 

Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov.

7. 

Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky.

8. 

Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.

9. 

Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom ...

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť