Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Orechový vrkoč z kysnutého cesta

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 500 g  droždie čerstvé 21 g  cukor kryštálový 80 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  maslo 100 g  vajce slepačie 2 ks  soľ

Z múky, droždia, vlažného mlieka, cukru, masla, vajec a štipky soli vypracujeme cesto.

2. 

Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 30 minút vykysnúť na teplom mieste.

3. 

mandle sladké jadrá 40 g  orechy vlašské 40 g

Počas kysnutia cesta si pripravíme orechovú zmes. Ak nemáme šúpané mandle, jednoducho ich ponoríme do horúcej vody, ľahšie sa nám budú šúpať. Mandle s vlašskými orechmi rozsekáme na drobnejšie kúsky.

4. 

cukor kryštálový 80 g  hrozienka 100 g  škorica mletá 1 ČL

V menšej miske zmiešame cukor, nasekané orechy, hrozienka a škoricu.

5. 

maslo 20 g  múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Z každej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske obdĺžnik, ktorý potrieme rozpusteným maslom a naplníme orechovou plnkou.

6. 

Každý kúsok zvinieme a spolu zapletieme do vrkoča.

7. 

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť