Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Orechový vrkoč z kysnutého cesta

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 500 g  droždie čerstvé 21 g  cukor kryštálový 80 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  maslo 100 g  vajce slepačie ks  soľ

Z múky, droždia, vlažného mlieka, cukru, masla, vajec a štipky soli vypracujeme cesto.

2. 

Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 30 minút vykysnúť na teplom mieste.

3. 

mandle sladké jadrá 40 g  orechy vlašské 40 g

Počas kysnutia cesta si pripravíme orechovú zmes. Ak nemáme šúpané mandle, jednoducho ich ponoríme do horúcej vody, ľahšie sa nám budú šúpať. Mandle s vlašskými orechmi rozsekáme na drobnejšie kúsky.

4. 

cukor kryštálový 80 g  hrozienka 100 g  škorica mletá ČL

V menšej miske zmiešame cukor, nasekané orechy, hrozienka a škoricu.

5. 

maslo 20 g  múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Z každej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske obdĺžnik, ktorý potrieme rozpusteným maslom a naplníme orechovou plnkou.

6. 

Každý kúsok zvinieme a spolu zapletieme do vrkoča.

7. 

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť