Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Mascarpone krémové rezy

Skutočne výborný zákusok z obľúbeného mascarpone v jemnej nadýchanej kakaovej piškóte. Je tak jednoduchý, že sa pri jeho príprave ozaj nič nemôže pokaziť a zvládne ho aj cukrárenský začiatočník, stačí dodržať presný postup :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok ks  cukor práškový 150 g  kakao - prášok 35 g  voda 75 ml

Žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom. Prilejeme a zamiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 190 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok ks  soľ

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.

4. 

Múku vmiešame k žĺtkom...

5. 

...a primiešame sneh z bielkov.

6. 

Cesto rozdelíme na 2 a 1 tretinu. Dve tretiny cesta vylejeme na veľký plech (32x44cm) vyložený papierom na pečenie.

7. 

Jednu tretinu vylejeme na pol plechu vyloženého papierom na pečenie.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 12 minút pri teplote 180°C, postupne oba plechy. Necháme vychladnúť. Veľký plát po upečení prekrojíme na polovicu.

9. 

mascarpone 500 g  tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor práškový 125 g

Mascarpone vymiešame s tvarohom a cukrom.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 16 g

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

11. 

Šľahačku primiešame k mascarpone.

12. 

cukor práškový

Na dosku položíme papier na pečenie a posypeme ho jemne práškovým cukrom. Položíme korpus z pol plechu. Na korpus navrstvíme tretinu mascarpone krému.

13. 

Položíme polovicu z veľkého plátu a opäť rozotrieme druhú tretinu krému.

14. 

Položíme posledný plát a natrieme posledný krém. Necháme stuhnúť najmenej 12 hodín v chlade.

15. 

Na druhý deň zákusok pokrájame na ľubovoľné porcie.

16. 

čokoláda na varenie 55% 50 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) PL

Čokoládu so smotanou rozpustíme.

17. 

Čokoládou ozdobíme pokrájané porcie a ešte na chvíľu dáme stuhnúť do chladu. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť