Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Mascarpone krémové rezy

Skutočne výborný zákusok z obľúbeného mascarpone v jemnej nadýchanej kakaovej piškóte. Je tak jednoduchý, že sa pri jeho príprave ozaj nič nemôže pokaziť a zvládne ho aj cukrárenský začiatočník, stačí dodržať presný postup :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 9 ks  cukor práškový 150 g  kakao - prášok 35 g  voda 75 ml

Žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom. Prilejeme a zamiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 190 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 9 ks  soľ

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.

4. 

Múku vmiešame k žĺtkom...

5. 

...a primiešame sneh z bielkov.

6. 

Cesto rozdelíme na 2 a 1 tretinu. Dve tretiny cesta vylejeme na veľký plech (32x44cm) vyložený papierom na pečenie.

7. 

Jednu tretinu vylejeme na pol plechu vyloženého papierom na pečenie.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 12 minút pri teplote 180°C, postupne oba plechy. Necháme vychladnúť. Veľký plát po upečení prekrojíme na polovicu.

9. 

mascarpone 500 g  tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor práškový 125 g

Mascarpone vymiešame s tvarohom a cukrom.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 16 g

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

11. 

Šľahačku primiešame k mascarpone.

12. 

cukor práškový

Na dosku položíme papier na pečenie a posypeme ho jemne práškovým cukrom. Položíme korpus z pol plechu. Na korpus navrstvíme tretinu mascarpone krému.

13. 

Položíme polovicu z veľkého plátu a opäť rozotrieme druhú tretinu krému.

14. 

Položíme posledný plát a natrieme posledný krém. Necháme stuhnúť najmenej 12 hodín v chlade.

15. 

Na druhý deň zákusok pokrájame na ľubovoľné porcie.

16. 

čokoláda na varenie 55% 50 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1 PL

Čokoládu so smotanou rozpustíme.

17. 

Čokoládou ozdobíme pokrájané porcie a ešte na chvíľu dáme stuhnúť do chladu. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť