svetvomne.sk

Mafiny s hroznom a slivkami

Mäkučké mafiny s hroznom a sušenými slivkami potešia každé dieťa i dospelých.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  kakao - prášok 40 g

Spolu zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.

2. 

olej repkový 80 g  mlieko acidofilné 3,6% 300 ml  vajce slepačie 1 ks  cukor kryštálový 50 g

Vo väčšej miske vymiešame vajce spolu s olejom a acidofilným mliekom. Pridáme cukor.

3. 

hrozno červené 200 g  slivky sušené 50 g

Do tekutej zmesi postupne zapracujeme sypkú zmes. Do cesta jemne zapracujeme odkôstkované hrozno a nadrobno nakrájané sušené slivky.

4. 

Cesto podávame do košíkov na mafiny. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť