Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Likérový čoko rez

Ponúkame ďalší receptík na obľúbený likérový zákusok z našej kuchyne. Piškótový korpus s vaječným likérom, jemná čokoládovo-likérová plnka a milovaná šľahačka vás zaručene osloví.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 6 ks  vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 100 g  voda 50 ml

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a primiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 120 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Vmiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...a zľahka primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C 15 -20 minút. Či je korpus upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú zapichneme do cesta a po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnúť.

6. Čokoládovo-likérový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 1 l  puding vanilkový - prášok 120 g  cukor kryštálový 60 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustejší puding. Vo vodnom kúpeli vychladíme na izbovú teplotu.

Čokoládovo-likérový maslový krém

7. 

maslo 200 g  cukor práškový 60 g

Maslo vymiešame s cukrom.

8. 

čokoláda na varenie 55% 200 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

9. 

Puding vložíme do misy a primiešame najprv čokoládu...

10. 

vaječný likér 150 ml

...potom vaječný likér...

11. 

...a nakoniec zapracujeme maslo.

12. Zákusok skompletizujeme :)

vaječný likér 100 ml

Na korpus nalejeme likér a pomocou štetca ho rozotrieme.

Zákusok skompletizujeme :)

13. 

Nanesieme hladký čokoládová krém a odložíme zákusok na hodinu do chladničky.

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 20 g  cukor práškový 30 g

Po hodine vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom. Rovnomerne ju rozotrieme na krém.

15. 

čokoláda  olej slnečnicový

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie rozpustenou čokoládou zmiešanou s trochou oleja. Čokoláda by po stuhnutí nemala byť priveľmi tuhá, bude sa potom zákusok zle krájať a zdobenie bude praskať.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť