Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Likérový čoko rez

Ponúkame ďalší receptík na obľúbený likérový zákusok z našej kuchyne. Piškótový korpus s vaječným likérom, jemná čokoládovo-likérová plnka a milovaná šľahačka vás zaručene osloví.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 6 ks  vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 100 g  voda 50 ml

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a primiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 120 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Vmiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...a zľahka primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C 15 -20 minút. Či je korpus upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú zapichneme do cesta a po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnúť.

6. Čokoládovo-likérový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 1 l  puding vanilkový - prášok 120 g  cukor kryštálový 60 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustejší puding. Vo vodnom kúpeli vychladíme na izbovú teplotu.

Čokoládovo-likérový maslový krém

7. 

maslo 200 g  cukor práškový 60 g

Maslo vymiešame s cukrom.

8. 

čokoláda na varenie 55% 200 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

9. 

Puding vložíme do misy a primiešame najprv čokoládu...

10. 

vaječný likér 150 ml

...potom vaječný likér...

11. 

...a nakoniec zapracujeme maslo.

12. Zákusok skompletizujeme :)

vaječný likér 100 ml

Na korpus nalejeme likér a pomocou štetca ho rozotrieme.

Zákusok skompletizujeme :)

13. 

Nanesieme hladký čokoládová krém a odložíme zákusok na hodinu do chladničky.

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 20 g  cukor práškový 30 g

Po hodine vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom. Rovnomerne ju rozotrieme na krém.

15. 

čokoláda  olej slnečnicový

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie rozpustenou čokoládou zmiešanou s trochou oleja. Čokoláda by po stuhnutí nemala byť priveľmi tuhá, bude sa potom zákusok zle krájať a zdobenie bude praskať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť