Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa ks  mäso mleté 500 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľku osmažíme na oleji do zlatista, pridáme bravčové mäsko a rozmiešame.

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  paradajkový pretlak 500 g  korenie Pasta asciutta ČL

Po povrchovom osmaženi zmesi mäsa a cibuľky, prilejeme paradajkové pretlaky a sladkú smotanu. Ak je zmes hustá prilejeme vodu. Zmes by mala byť stredne riedka, aby sa pri zapekaní cestoviny uvarili. Pridáme korenie, prípadne vegetu.

3. 

cestoviny - Lasagne 200 g

Spodok formy na pečenie vylejeme riedkou časťou predchystanej zmesi, na ktorú poukladáme plátky cestoviny tak, aby bol pokrytý celý povrch. Na cestoviny rozprestrieme zmes a tento krok opakujeme 3-4 krát, tak aby bola vrchná vrstva mäsová.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml  syr tvrdý 250 g

Na hornú vrstvu rozotrieme 2 kyslé smotany a posypeme strúhaným syrom.

5. 

Zapekáme asi pol hodiny, kým sa syr pekne nerozpustí a jemne nezhnedne.

6. 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť