Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 1 ks  mäso mleté 500 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľku osmažíme na oleji do zlatista, pridáme bravčové mäsko a rozmiešame.

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  paradajkový pretlak 500 g  korenie Pasta asciutta 2 ČL

Po povrchovom osmaženi zmesi mäsa a cibuľky, prilejeme paradajkové pretlaky a sladkú smotanu. Ak je zmes hustá prilejeme vodu. Zmes by mala byť stredne riedka, aby sa pri zapekaní cestoviny uvarili. Pridáme korenie, prípadne vegetu.

3. 

cestoviny - Lasagne 200 g

Spodok formy na pečenie vylejeme riedkou časťou predchystanej zmesi, na ktorú poukladáme plátky cestoviny tak, aby bol pokrytý celý povrch. Na cestoviny rozprestrieme zmes a tento krok opakujeme 3-4 krát, tak aby bola vrchná vrstva mäsová.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml  syr tvrdý 250 g

Na hornú vrstvu rozotrieme 2 kyslé smotany a posypeme strúhaným syrom.

5. 

Zapekáme asi pol hodiny, kým sa syr pekne nerozpustí a jemne nezhnedne.

6. 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť