svetvomne.sk

Langoše

Chrumkavé domáce langoše z kysnutého smotanového cesta.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l  droždie čerstvé 42 g  múka hladká 1000 g  cukor kryštálový  vajce slepačie 1 ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  soľ 1.5 ČL

V hrnčeku zohrejeme 2 dl z pripraveného mlieka, pridáme rozdrobenú kocku droždia, 1 ČL z odváženej múky, štipku cukru. Keď nám kvások vzíde, vlejeme ho do pripravenej múky. Pridáme vajce, smotanu, zvyšok vlažného mlieka a soľ. Cesto varechou vymiesime, tak aby sa nám od stien misky v ktorej ho miesime odliepalo. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť v izbovej teplote.

2. 

Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske znova podkysnúť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici zohrejeme olej, jednotlivé vykysnuté bochníky vytiahneme do tvaru langoša a vložíme do horúceho oleja.

Vysmážame

4. 

Langoš sa rýchlo smaží, podobne ako šišky, preto ho rýchlo obrátime, dosmažíme z druhej strany. Na dno hlbšej nádoby vložíme kuchynskú papierovú utierku, vysmažené langoše do nádoby kladieme "na stojáka", tak aby prebytočný olej stiekol na utierku.

5. Podávame

syr tvrdý  cesnak  kečup  tatárska omáčka

Pri podávaní langoš potrieme roztlačeným cesnakom ktorý sme rozmiešali v troške vody so soľou, prípadne cesnakovou pastou. Langoš posypeme strúhaným syrom. Podľa chuti podávame kečup alebo tatarskú omáčku.

Podávame

6. 

...keď sa langoš teší :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť