Kukuričné mafiny s hrozienkami a sezamom

Zdravé mafinky - koláčik vhodný pri diétnej úprave stravy. Pri tolerancii lepku v ovsených vločkách sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

 

Počet porcií: 9

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrozienka 60 g

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.

2. 

vločky ovsené 50 g  voda 200 ml

Ovsené vločky zalejeme vodou.

3. 

kukuričná krupica (polenta) 100 g  škorica mletá 1 ČL  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Do misy nasypeme polentu, škoricu a kypriaci prášok.

4. 

vajce slepačie 1 ks  med 80 g  jogurt biely 3,5% tuku 100 ml

Vajce rozmiešame s medom a jogurtom,...

5. 

...vločky scedíme...

6. 

... a spolu s jogurtovo-vaječno-medovou zmesou primiešame k polente.

7. 

Primiešame scedené hrozienka...

8. 

...a tekuté cesto rozdelíme do silikónových mafinových košíčkov. Pokiaľ použijeme plech na pečenie mafinov musíme formy vymastiť maslom a vysypať múkou.

9. 

sezam 1 ČL  cukor trstinový 1 ČL

Pečieme pri teplote 160°C 25-30 minút na najvyššej priečke v rúre. Potom mafiny vyberieme, posypeme sezamom a cukrom. Mafiny vrátime späť do rúry a dopečieme 5-8 minút pri 180°C.

10. 

Vychladené mafiny vyklopíme z foriem a môžeme podávať.
1 ks má energetickú hodnotu cca 110 kcal

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť