Karfiolové palacinky

Sýte slané palacinky. Môžeme podávať jednoducho, len s čerstvým syrom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 600 g  voda  soľ

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 650 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL

Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme vajce, uvarený karfiol a soľ. Zmixujeme na hladko.

3. 

múka hladká 200 g

Časť zmixovaného karfiolu odlejeme, do mixéra prisypeme múku, premixujeme a podľa možností mixéra vrátime odliatu časť. Opäť premixujeme.

4. 

Vzniknuté cesto je hustejšie ako bežné cesto na palacinky.

5. 

Na rozpálenú keramickú panvicu nalejeme jednu väčšiu, alebo dve menšie naberačky cesta. Opačnou stranou naberačky cesto dookola rozotrieme a dlhšie pečieme. Cesto musí byť pri obracaní primerane tuhé. Jemným podobratím z kraja kontrolujeme či nám zospodu neprihára a podľa toho upravíme intenzitu ohrevu.

6. 

Veľkou podberačkou palacinku otočíme a upečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť