Kakaovo-orechový závin

Obľúbený koláč z jogurtového kysnutého cesta, zachutí všetkým deťom i dospelým.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový 1 ČL

V teplom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme lyžičku cukru. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 400 g  cukor kryštálový 20 g  soľ  vajce slepačie 2 ks  jogurt biely 3,5% tuku 150 g

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajíčka a jogurt.

3. 

olej slnečnicový 40 ml  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Prilejeme olej, mlieko a kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme zakryté, na teplom mieste, vykysnúť.

5. 

krém orieškovo-kakaový 50 g  kakao - prášok 25 g

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer asi 40x35cm. Na cesto natrieme v tenkej vrstve kakaovo-orieškový krém. Na krém rovnomerne rozsypeme kakao, ...

6. 

cukor kryštálový 50 g  orechy vlašské mleté 100 g

... cukor a mleté orechy.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto zavinieme, na konci potrieme rozšľahaným vajíčkom a dovinieme.

8. 

Plech vyložíme papierom na pečenie a závin, najlepšie preklopením z dosky, na neho preložíme. Potrieme celý vajíčkom a na niekoľkých miestach zvrchu prepichneme vidličkou.
Počas pečenia prvého závinu si pripravíme z druhej polovice cesta druhý závin. Ingrediencie i postup zopakujeme.

9. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Hotový koláč nahusto posypeme preosiatym práškovým cukrom. Tak isto upečieme druhý závin.

10. 

Po dôkladnom vychladení nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť