Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kačacie mäso

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

Rýchly recept na šťavnaté kačacie mäsko s výbornou sladko-kyslou omáčkou.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kačacie prsia 500 g  soľ

Kožu osolíme a poprepichujeme špajdlou.

2. 

Prsia rukou položíme kožou smerom dolu na rozohriatu panvicu a opekáme 5 minút.

3. 

Obrátime a opekáme z druhej strany ďaľších 5 minút. Mäso neprepichujeme vidličkou ale obraciame pinzetou alebo vareškami.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäsko vložíme do rozohriatej rúry na 10 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.

5. Brusnicová omáčka

brusnice sušené 75 g  ocot balzamikový 3 PL  víno červené suché 5 PL

Na panvičke si vo výpeku z pŕs prevaríme brusnice, balzamikový ocot, víno a brusnicový džem.

Brusnicová omáčka

6. 

maslo 15 g

Po 15 min. varenia pridáme do omáčky kúsok masla a miešame kým sa nerozpustí v omáčke.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť