Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Jahodový zákusok s mascarpone

Lahodný koláč z krehkého cesta, plnený plnkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava krehkého cesta

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 50 g  soľ  maslo 100 g

Z múky, zmäknutého masla, vajec, cukru a štipky soli vypracujeme krehké cesto. Necháme odpočinúť na chladnom mieste cca 15 minút.

Príprava krehkého cesta

2. Príprava plnky

vajce slepačie 3 ks  cukor kryštálový 200 g

V mise vymiešame vajcia a cukor do peny.

Príprava plnky

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 750 g  vanilkový struk 1 ks

V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

4. 

múka hladká 100 g

Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Uvaríme hustú kašu.

5. 

mascarpone 250 g

Do kaše vmiešame mascarpone.

6. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto. Na korpus vylejeme mascarpone plnku.

7. 

jahody 150 g

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

8. 

jahody 150 g

Zákusok necháme vychladnúť a ozdobíme ho plátkami čerstvých jahôd.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť