Jahodový zákusok s mascarpone

Lahodný koláč z krehkého cesta, plnený plnkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava krehkého cesta

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 50 g  soľ  maslo 100 g

Z múky, zmäknutého masla, vajec, cukru a štipky soli vypracujeme krehké cesto. Necháme odpočinúť na chladnom mieste cca 15 minút.

Príprava krehkého cesta

2. Príprava plnky

vajce slepačie 3 ks  cukor kryštálový 200 g

V mise vymiešame vajcia a cukor do peny.

Príprava plnky

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 750 g  vanilkový struk 1 ks

V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

4. 

múka hladká 100 g

Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Uvaríme hustú kašu.

5. 

mascarpone 250 g

Do kaše vmiešame mascarpone.

6. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto. Na korpus vylejeme mascarpone plnku.

7. 

jahody 150 g

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

8. 

jahody 150 g

Zákusok necháme vychladnúť a ozdobíme ho plátkami čerstvých jahôd.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť