Jahodový sypaný koláč

Osviežujúci šťavnatý sypaný koláč s tvarohom a jahodami.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava sypkej zmesi

múka hrubá 400 g  cukor práškový 160 g  kypriaci prášok do pečiva 8 g

V mise zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Dve tretiny tejto sypkej zmesi rovnomerne rozložíme na plech vystlaný s papierom na pečenie.

Príprava sypkej zmesi

2. Príprava mokrej zmesi

vajce slepačie 4 ks  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  tvaroh jemný 20% tuku 750 g  cukor kryštálový 2 PL  hrozienka 70 g

Mokrú zmes pripravíme zmiešaním vajec s tvarohom, mliekom a cukrom. Do zmesi pridáme hrozienka.

Príprava mokrej zmesi

3. 

Mokrú zmes nalejeme opatrne na plech so sypkým základom.

4. 

jahody 500 g  orechy vlašské mleté 70 g

Vrch pokryjeme kúskami jahôd a zasypeme sekanými orechami.

5. 

maslo 70 g

Nakoniec celý koláč opatrne posypeme zvyšnou tretinou sypkej zmesi. Navrch koláča rozmiestnime plátky masla.

6. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút. Koláč v plechu necháme vychladnúť a nakrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť