Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Jablkovo-černicová štrúdľa

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 1000 g  černice 500 g

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvťky, vykrojíme z nich jaderníky a na hrubšom strúhadle postrúhame. Černice premyjeme pod tečúcou vodou na sitku. Pokiaľ použijeme mrazené, necháme ich rozmraziť a po rozmrazení z nich zlejeme prípadnú prebytočnú vodu.

2. Cesto

cesto lístkové 400 g  strúhanka 100 g

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť cca 40 x 30 cm. Cesto posypeme polovicou pripravenej strúhanky.

Cesto

3. 

Na strúhanku rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravených jabĺk a černíc.

4. 

cukor kryštálový 140 g  škorica mletá 2 ČL  kukuričné lupienky (cornflex) 100 g

Ovocie posypeme polovicou pripraveného cukru, 1 ČL škorice a polovicou odvážených kukuričných lupienkov.

5. 

vajce slepačie 2 ks  vločky ovsené  mak mletý

Cesto pevne zavinieme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Tak isto spracujeme druhú polovicu cesta. Obe štrúdle na plechu natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemnými ovsenými vločkami a makom. Štrúdle po vrchu poprepichujeme vidličkou na viacerých miestach.

6. 

Pečieme v stredne teplej rúre cca 45 minút. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť