svetvomne.sk

Jablkovo-černicová štrúdľa

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 1000 g  černice 500 g

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvťky, vykrojíme z nich jaderníky a na hrubšom strúhadle postrúhame. Černice premyjeme pod tečúcou vodou na sitku. Pokiaľ použijeme mrazené, necháme ich rozmraziť a po rozmrazení z nich zlejeme prípadnú prebytočnú vodu.

2. Cesto

cesto lístkové 400 g  strúhanka 100 g

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť cca 40 x 30 cm. Cesto posypeme polovicou pripravenej strúhanky.

Cesto

3. 

Na strúhanku rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravených jabĺk a černíc.

4. 

cukor kryštálový 140 g  škorica mletá 2 ČL  kukuričné lupienky (cornflex) 100 g

Ovocie posypeme polovicou pripraveného cukru, 1 ČL škorice a polovicou odvážených kukuričných lupienkov.

5. 

vajce slepačie 2 ks  vločky ovsené  mak mletý

Cesto pevne zavinieme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Tak isto spracujeme druhú polovicu cesta. Obe štrúdle na plechu natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemnými ovsenými vločkami a makom. Štrúdle po vrchu poprepichujeme vidličkou na viacerých miestach.

6. 

Pečieme v stredne teplej rúre cca 45 minút. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť