Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
    

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely ks  mlieko polotučné 1,5% dl  muškátový kvet ¼ ČL  soľ ½ ČL

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

šampiňóny 120 g  pór 80 g  bravčový bôčik údený 100 g  soľ  korenie biele mleté

Šampiňóny, pór (alebo cibuľku) a údený bôčik si nakrájame na drobné kúsky. Všetko osmažíme na panvičke, kým nevznikne kompaktnejšia mazľavá hmota.

3. 

mlieko polotučné 1,5% dl  vajce slepačie ks  múka hrubá 250 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Pridáme vychladnutú hubovo-slaninkovú zmes. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

4. 

Cesto vytvarujeme do guľatých knedlíkov a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedle variť aj vo vode.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť