svetvomne.sk

Domáci francúzsky krémeš

24 kusov chutných francúzskych krémešov z našej kuchyne.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava a pečenie cesta

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby nám z jedného balíčka vyšlo na 2 väčšie plechy. Cesto položíme na plech, popicháme ho vidličkou a vo vopred rozohriatej rúre upečieme.

Príprava a pečenie cesta

2. Krém do krémešov

mlieko polotučné 1,5% 800 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 40 g  vaječný žĺtok 6 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  škrob kukuričný 100 g

Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a uvedieme ho do varu. Vlejeme žĺtka a v mlieku rozmiešaný kukuričný škrob - maizenu. Uvaríme hustý krém.

Krém do krémešov

3. Dokončenie krému

vaječný bielok 6 ks

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do hotového pudingového krému a zľahka do penista zamiešame.

Dokončenie krému

4. Krém na upečené cesto

Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po jednom z upečených lístkových ciest.

Krém na upečené cesto

5. Čokoláda na upečené cesto

čokoláda na varenie 55% 200 g  smotana sladká na varenie 2 PL

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme sladkú smotanu na varenie. Do hladka ju vymiešame a rovnomerne rozotrieme po druhom upečenom lístkovom ceste.

Čokoláda na upečené cesto

6. 

Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť pokrájame cesto na rovnaké štvorce.

7. 

Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na ktorom máme rozotrený krém. Takto pripravené krémeše necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí, najlepšie na druhý deň po upečení, rozkrájame v predznačených líniách stuhnutý krém a spodné cesto.

8. Servírujeme

šľahačka

Servírujeme bez šľahačky, alebo so šľahačkou, tak, že každý vrch krémešu - vrchné cesto s čokoládou nadvihneme a nastriekame na krém šľahačku, späť prikryjeme čokoládovým vrchom.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť