RECEPTY

Cviklové halušky

Cviklové halušky

Chuťovo zaujímavé, jemne sladkasté halušky.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Cestoviny,Bezlaktózové

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cvikla - červená repa150gramov
múka hladká20gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)100gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
voda-

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 150 gramov

Cviklu umyjeme a vo vode uvaríme.

2. 

Po vychladnutí ošúpeme a najemno (na kašu) postrúhame.

3. 

vajce slepačie 1 kus

Pridáme vajce.

4. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov  múka hladká 20 gramov

Prisypeme krupicu a múku. Vymiešame stredne husté cesto

5. 

voda  soľ

Cez haluškár pretrieme halušky do horúcej dobre osolenej vody.

6. 

Halušky varíme 8 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.

7. Tip na servírovanie

Halušky sú veľmi chutné v krémových polievkach, alebo ich podávame ako hlavný pokrm preliate syrovou omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť