Cviklové halušky

Chuťovo zaujímavé, jemne sladkasté halušky.

 

Počet porcií: 2

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 150 g

Cviklu umyjeme a vo vode uvaríme.

2. 

Po vychladnutí ošúpeme a najemno (na kašu) postrúhame.

3. 

vajce slepačie 1 ks

Pridáme vajce.

4. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 g  múka hladká 20 g

Prisypeme krupicu a múku. Vymiešame stredne husté cesto

5. 

voda  soľ

Cez haluškár pretrieme halušky do horúcej dobre osolenej vody.

6. 

Halušky varíme 8 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.

7. Tip na servírovanie

Halušky sú veľmi chutné v krémových polievkach, alebo ich podávame ako hlavný pokrm preliate syrovou omáčkou.

Tip na servírovanie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť