Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

Chlebové misky na polievku

Jedlé misky na netradičné servírovanie polievok.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 500 g  droždie čerstvé 20 g  soľ  voda 320 ml

Do múky rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, olej, vlažnú vodu a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. 

múka hladká  olej slnečnicový

Cesto po vykysnutí vyklopíme z nádoby na dosku posypanú múkou. Rozdelíme ho na 8 rovnakých bochníkov. Bochník zľahka vyvaľkáme na primeraný guľatý plát. Misku z varného skla (kompótovú), alebo malú zapekaciu, obrátime hore dnom a potrieme ju olejom.

3. 

Vyvaľkaný plát položíme cez misku a dobre ho pritisneme, aby pod ním nezostali vzduchové bubliny. Podľa potreby cesto jemne natiahneme až k spodnému okraju misky. Takto pripravíme aj ostatné bochníky.

4. 

Misky s cestom preložíme na plech a necháme 10 minút podkysnúť.

5. 

Potom vložíme plech s miskami do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C cca 25 minút.

6. 

Po upečení chlebové misky odoberieme z misiek na ktorých sa piekli. V uzavretej nádobe ich môžeme skladovať 2-3 dni. Misky sú tvrdé. Ak chceme aby boli mäkké a teplé, môžeme ich pred servírovaním ohriať, zakryté, 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.

7. 

Pokiaľ nemáme na upečenie všetkých korpusov naraz dostatok misiek, použijeme opätovne vychladené pôvodné misky. Cesto môžeme aj dlhšiu dobu spracovávať - neprekysne.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť