Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Banánovo mandľový zákusok

Jemný zákusok s mandľovým korpusom, banánmi a vanilkovým krémom doplnený šľahačkou.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

mandle mleté 80 g  vaječný bielok 5 ks  cukor kryštálový 120 g  vaječný žĺtok 3 ks  múka polohrubá 3 PL  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

V miske vymiešame hladké redšie cesto, z mletých mandlí, vyšľahaných bielkov na hustý sneh, cukru, vaječných žĺtkov, múky a prášku do pečiva.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme 15 minút pri 180°C.

3. 

Upečený plát vyklopíme.

4. 

lekvár podľa vlastného výberu

Potrieme lekvárom.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  puding vanilkový - prášok 20 g  cukor vanilkový 1 ks  vaječný žĺtok 2 ks

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť.
V studenom mlieku rozmiešame puding, vanilkový cukor a žĺtky.

6. 

Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

7. 

maslo 125 g  cukor práškový 3 PL  aróma rumová 1 ČL

Vychladnutý puding vymiešame so zmäknutým maslom do hladka. Krém dochutíme cukrom a rumovou arómou.

8. 

banány 3 ks

Na natretý plát rovnomerne rozložíme na kolieska pokrájané banány.

9. 

Na banány rozotrieme pripravený krém.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 g  cukor vanilkový 1 ks

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme zákusok.

11. 

čokoláda na varenie 55% 30 g  olej slnečnicový 1 PL

Rozpustíme čokoládu a zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť