Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

ActiFry pečená pražma

Recept na prípravu filetu z pražmy zlatej.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Filetovanie

pražma zlatá 600 g

Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní. Ostým nožom očístíme od šupín smerom od chvostu.

Filetovanie

2. 

Vypitvanú ju zbavíme hlavy, plutiev a chvostu.

3. 

Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

4. Pečenie

soľ ¼ ČL  korenie na ryby ¼ ČL

Filety môžeme nakrájať na menšie kúsky. Osolíme ich a okoreníme.

Pečenie

5. 

olej olivový 1 PL

Filety rovnomerne rozložíme na olejom vymastenú vrchnú platňu ActiFry a stlačíme tri krát tlačidlo 2in1 program RYBY, nastavíme čas na 8 minút a spustíme tlačítkom Štart.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť