RECEPTY

Piškótový zákusok

Piškótový zákusok

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,piškóty dlhé,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Krémový prášok - vanilkový60gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový12gramov
káva čierna100mililitrov
maslo60gramov
mlieko polotučné 1,5%800mililitrov
piškóty dlhé200gramov
rum tmavý30mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
želatinový stužovač50gramov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  Krémový prášok - vanilkový 60 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding.

2. 

maslo 60 gramov  cukor práškový 100 gramov

V miske vymiešame maslo s cukrom, pridáme do vychladeného pudingu. Mixérom rozmixujeme.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 12 gramov

Do pudingu pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie zmiešanú s vanilkovým cukrom.

4. 

želatinový stužovač 50 gramov

Nakoniec do krému pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.

5. 

piškóty dlhé 200 gramov  káva čierna 100 mililitrov  rum tmavý 30 mililitrov

Uvaríme silnú kávu, zmiešame s rumom (podľa chuti). Injekčnou striekačkou plníme dlhé cukrárske piškóty kávou. Ak nemáme po ruke striekačku, piškóty jednoducho namáčame v káve s rumom.

6. 

Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, na jej spodok nalejeme krém. Položíme vrstvu namočených piškót, tie zalejeme krémom a takto vrstvíme až kým forma nie je plná tejto dobrôtky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies