svetvomne.sk

Čokoládovo orechové rezy

Výborný a jednoduchý zákusok s orechmi, naplnený čokoládovým krémom.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový9polievkových lyžíc
cukor práškový5polievkových lyžíc
cukor vanilkový1balíček
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
lekvár višňový
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká6polievkových lyžíc
olej slnečnicový2polievkové lyžice
orechy vlašské mleté140gramov
poleva cukrárska čokoládová
puding vanilkový - prášok30gramov
vajce slepačie8kusov
čokoláda na varenie 55%4polievkové lyžice

1. Príprava piškótového cesta

vajce slepačie 8 ks  cukor kryštálový 9 PL  cukor vanilkový 1 bal  olej slnečnicový 2 PL  orechy vlašské mleté 140 g  múka hladká 6 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame olej, mleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na (menšom cca 20x25cm) vymastenom a pomúčenom plechu (180-200 °C, asi 10 min.) dva pláty.

Príprava piškótového cesta

2. 

lekvár višňový

Upečené pláty vyklopíme a jeden potrieme lekvárom, necháme vychladnúť.

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  puding vanilkový - prášok 30 g

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Príprava krému

4. 

maslo 200 g  cukor práškový 5 PL  kakao - prášok 2 PL  čokoláda na varenie 55% 4 PL

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a zmäknutú čokoládu a vyšľaháme hladký krém.

5. Plnenie, zdobenie

Krém natrieme na spodný plát potretý lekvárom, prikryjeme druhým plátom. Trochu krému použijeme aj na vrch zákusku, na vyrovnanie.

Plnenie, zdobenie

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Zachladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Môžeme dozdobiť bielou čokoládovou polevou. Krájame zohriatym nožom, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť