svetvomne.sk

Cisársky trhanec

Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

hrozienka 20 g

Hrozienka si namočíme do teplej vody aby zmäkli.

2. 

vaječný žĺtok 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 3 dl  cukor práškový 30 g  soľ 1 štipka  múka hladká 200 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.

3. 

vaječný bielok 3 ks

Z vaječných bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

4. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

5. 

maslo 30 g

Na väčšej panvici si roztopíme polovicu masla.

6. 

Na roztopené maslo nalejeme polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.

7. 

cukor práškový 1 ČL

Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť