svetvomne.sk

Banánovo čokoládové kocky

Vynikajúci zákusok z jemného piškótového cesta, plnený banánmi a čokoládovým krémom, so smotanovo čokoládovou polevou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
banány6kusov
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor kryštálový150gramov
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový1kus
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo250gramov
mlieko sušené100gramov
múka hladká8polievkových lyžíc
múka polohrubá2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100gramov
tuk stužený - margarín100gramov
vajce slepačie11kusov
čokoláda na varenie 55%100gramov

1. 

vajce slepačie 8 ks  cukor kryštálový 8 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 2 PL  múka hladká 8 PL  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s kryštáľovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysyaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C asi 10 minút.

2. 

banány 6 ks

Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť. Banány pozdĺžne rozkrojíme na polovice a naukladáme ich na piškótu.

3. Príprava krému

vajce slepačie 3 ks  cukor kryštálový 150 g  múka polohrubá 2 PL  kakao - prášok 2 PL

Do misky dáme vajcia, cukor, múku a kakao a nad parou miešame, pokiaľ zmes nezhustne. Necháme vychladnúť.

Príprava krému

4. 

maslo 250 g

Do vychladnutej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a krém vysľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

5. 

Krém rovnomerne natrieme na banány. Povrch koláča zarovnáme a odložíme do chladničky.

6. Príprava polevy

čokoláda na varenie 55% 100 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 g

Nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu, zalejeme smotanou a chvíľu miešame, pokiaľ sa zmes nespojí.

Príprava polevy

7. 

Čokoládovú polevu nalejeme na koláč a necháme v chlade stuhnúť.

8. 

cukor práškový 100 g  tuk stužený - margarín 100 g  mlieko sušené 100 g

Zákusok nakrájame na kocky. Môžeme ozdobiť srdiečkami, ktoré sme si vykrojili formičkou z marcipánovej hmoty, ktorá sa dá kúpiť ako polotovar alebo si pripravíme vlastný nepravý marcipán nasledovne: zo sušeného mlieka, práškového cukru a stuženého tuku vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú rozvaľkáme a môžme vykrajovať ozdoby.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť