Zemiaková bábovka

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 300 g

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme 10 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

hrozienka 80 g  rum 4 PL  maslo  múka polohrubá

Hrozienka umyjeme a zalejeme ich rumom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

3. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 150 g  olej slnečnicový 80 ml

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a olej a tiež vymiešame.

4. 

Zemiak na jemno postrúhame.

5. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

K žĺtkom pridáme múku, kypriaci prášok, strúhaný zemiak a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame.

6. 

Nakoniec zľahka zamiešame hrozienka a sneh z bielkov.

7. 

Zmes vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 45 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť