Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Zemiaková bábovka

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 300 g

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme 10 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

hrozienka 80 g  rum 4 PL  maslo  múka polohrubá

Hrozienka umyjeme a zalejeme ich rumom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

3. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 150 g  olej slnečnicový 80 ml

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a olej a tiež vymiešame.

4. 

Zemiak na jemno postrúhame.

5. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

K žĺtkom pridáme múku, kypriaci prášok, strúhaný zemiak a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame.

6. 

Nakoniec zľahka zamiešame hrozienka a sneh z bielkov.

7. 

Zmes vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 45 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť