Všetky recepty > Nápoje

Vtáčie mlieko

Chutná polotekutá maškrta.

 

Počet porcií: 10

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava snehu z vaječných bielkov

mlieko polotučné 1,5% 2.5 l  vaječný bielok ks  cukor vanilkový 60 g  cukor práškový

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

Príprava snehu z vaječných bielkov

2. Varenie snehových halušiek

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

Varenie snehových halušiek

3. 

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

4. 

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny

cukor kryštálový 100 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  maizena - kukuričný škrob 80 g  vaječný žĺtok ks

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

Príprava mliečnej krémovej tekutiny

6. 

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

7. Podávame

Podávame chladené, servírujeme v hlbokých miskách, alebo vo vyšších pohároch so slamkou a lyžičkou.

Podávame

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť