svetvomne.sk

Tvarohové buchty s ananásom

Rýchle buchty - "buchtiská" z lístkového cesta s bohatou tvarohovou náplňou. Mňaaam...

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  cukor práškový 100 g  cukor vanilkový 10 g  vajce slepačie 1 ks

Zapneme rúru aby sa rozohriala. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom.

2. 

ananás sterilizovaný - kolieska 340 g

6 kusov koliesok ananásu si necháme v celku, zbytok z konzervy (bez nálevu) pokrájame nadrobno a zamiešame do tvarohu.

3. 

cesto lístkové 275 g

Lístkové predpripravené - rozvaľkané cesto na papieri ešte trochu viac rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 30x45 cm. Pokrájame ho naštvorce 15x15 cm a rovnomerne na ne rozdelíme tvaroh. Do stredu položíme koliesko ananásu.

4. 

Vytvoríme veľké buchty ktoré pomocou kuchynskej obracačky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Buchty dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor práškový

Pečieme do zlatova (20 minút) na strednom stupni. Upečené, ešte teplé posypeme cukrom.

7. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť