svetvomne.sk

Tekvicový mrežovník

Chrumkavý koláčik z maslového cesta, plný chutnej tekvicovej plnky a tekvicových jadierok.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tekvica hokaido 1200 g

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme jadierka.

2. 

Tekvicu pokrájame na mesiačiky a upečieme v rúre do mäkka.

3. 

Lyžičkou zo šupky stiahneme dužinu.

4. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 75 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  škrob kukuričný 30 g

Dužinu vložíme do misky, pridáme vajíčka, cukor, smotanu a kukuričný škrob. Ponorným mixérom dohladka zmixujeme.

5. 

semienka tekvicové lúpané 50 g

Vmiešame nesolené tekvicové semienka.

6. 

múka hladká 200 g  cukor práškový 80 g  maslo 120 g  vajce slepačie 1 ks  kypriaci prášok do pečiva ½ ČL

Z múky, cukru, masla, vajíčka a trochy kypriaceho prášku vymiesime cesto. Necháme chvíľu stuhnúť v chlade.

7. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame ho na tenké prúžky. Na pomocnú pomúčenú doštičku (20x30 cm) si poukladáme prúžky do tvaru mriežky.

8. 

Cesto znovu premiesime, vložíme do plechu (20x30 cm). V plechu cesto rovnomerne rozvaľkáme a roztlačíme až po horný okraj. Okraje ozdobne urovnáme.

9. 

Na cesto nalejeme tekvicovú plnku...

10. 

...a poprekladáme prúžky.

11. 

Koláč zakryjeme alobalom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°.

12. 

Potom alobal odstránime a 10-15 minút dopekáme. Koláč necháme dôkladne vychladnúť a pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť