Šúľance s tvarohom

Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.

3. 

vaječný žĺtok 1 ks  múka polohrubá 100 g  soľ

Pridáme jedno vaječné žĺtko, múku a štipku soli.

4. 

Vymiesime zemiakové cesto. Dobre sa miesi rukou na pomúčenej doske.

5. 

múka polohrubá 20 g

Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.

6. 

Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

7. 

Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Odoberáme ich perforovanou naberačkou, alebo sitkom.

8. 

maslo 40 g

Uvarené šúľance opečieme na masle do zlatova.

9. 

tvaroh jemný odtučnený 0,5% 230 g  cukor práškový 1 PL

Servírujeme posypané tvarohom a cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť