svetvomne.sk

Špaldovo-ovsené lievance

Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 350 g  vločky ovsené 150 g

Špaldovú múku zmiešame s ovsenými vločkami.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 2 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Prilejeme mlieko, pridáme cukor a trošku sódy bikarbóny. Zamiešame a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto priveľmi husté prilejeme ešte trochu mlieka.

3. 

olej slnečnicový

Na horúcu panvicu kvapneme trochu oleja a z primeraného množstva cesta (asi 3-4 lyžice) upečieme z oboch strán prvé lievance. Ďalším lievancom olej už nemusíme pridávať a môžeme ich piecť na suchej panvici.

4. 

Hotové lievance necháme ľahko vychladiť, ...

5. 

škoricový cukor

... posypeme ich cukrom a...

6. 

džem ovocný

... do stredu lievanca položíme lyžičku riedkeho džemu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť