Všetky recepty > Raňajky > Racio raňajky

Špaldovo-ovsené lievance

Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 350 g  vločky ovsené 150 g

Špaldovú múku zmiešame s ovsenými vločkami.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 2 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Prilejeme mlieko, pridáme cukor a trošku sódy bikarbóny. Zamiešame a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto priveľmi husté prilejeme ešte trochu mlieka.

3. 

olej slnečnicový

Na horúcu panvicu kvapneme trochu oleja a z primeraného množstva cesta (asi 3-4 lyžice) upečieme z oboch strán prvé lievance. Ďalším lievancom olej už nemusíme pridávať a môžeme ich piecť na suchej panvici.

4. 

Hotové lievance necháme ľahko vychladiť, ...

5. 

škoricový cukor

... posypeme ich cukrom a...

6. 

džem ovocný

... do stredu lievanca položíme lyžičku riedkeho džemu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť