Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok ks  cukor kryštálový 100 g  ocot jablčný ČL  škrob kukuričný ČL

Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

2. 

Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.

3. 

maslo

Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).

4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 ml  cukor práškový ČL

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

Tesne pred podávaním pusinky naplníme

5. 

mascarpone 125 g

Primiešame mascarpone.

6. 

Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť