svetvomne.sk

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 2 ks  cukor kryštálový 100 g  ocot jablčný 1 ČL  škrob kukuričný 1 ČL

Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

2. 

Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.

3. 

maslo

Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).

4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 ml  cukor práškový 1 ČL

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

Tesne pred podávaním pusinky naplníme

5. 

mascarpone 125 g

Primiešame mascarpone.

6. 

Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť