Šišky s džemom

Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 42 g

Mlieko ľahko zohrejeme, pridáme doňho trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka polohrubá 750 g  múka hladká 250 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  maslo 125 g

Do hlbšej misy nasypeme obe múky, cukor, pridáme vajce, mlieko, roztopené maslo a prilejeme kvások.

3. 

Cesto vymiesime a necháme prikryté na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.

4. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou väčšieho pohára vykrajujeme kolieska.

5. 

džem ovocný

Na každé druhé koliesko položíme 1 čajovú lyžičku džemu. Prikryjeme čistými kolieskami a okraje dobre utlačíme. Opätovne vykrojíme pohárom.

6. 

olej slnečnicový  maslo

V panvici rozohrejeme olej s maslom. Pridaním masla do oleja docielime, že šišky olejom nenasiaknu. V rozpálenom oleji šišky z oboch strán vypražíme.

7. 

Vysmažené šišky kladieme do misy na dno ktorej prestrieme papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk. Podávame posypané cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť