Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Šišky s džemom

Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 42 g

Mlieko ľahko zohrejeme, pridáme doňho trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka polohrubá 750 g  múka hladká 250 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  maslo 125 g

Do hlbšej misy nasypeme obe múky, cukor, pridáme vajce, mlieko, roztopené maslo a prilejeme kvások.

3. 

Cesto vymiesime a necháme prikryté na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.

4. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou väčšieho pohára vykrajujeme kolieska.

5. 

džem ovocný

Na každé druhé koliesko položíme 1 čajovú lyžičku džemu. Prikryjeme čistými kolieskami a okraje dobre utlačíme. Opätovne vykrojíme pohárom.

6. 

olej slnečnicový  maslo

V panvici rozohrejeme olej s maslom. Pridaním masla do oleja docielime, že šišky olejom nenasiaknu. V rozpálenom oleji šišky z oboch strán vypražíme.

7. 

Vysmažené šišky kladieme do misy na dno ktorej prestrieme papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk. Podávame posypané cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť