Ríbezľový koláčik

Obrátene pečený koláč so sviežou chuťou čiernych ríbezlí.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ríbezle čierne 250 g

Čierne ríbezle odstopkujeme a umyjeme.

2. 

cukor trstinový 80 g  maslo 50 g

Hlboký plech o rozmeroch 32x22 cm vystelieme papierom na pečenie a vysypeme hnedým cukrom. Na cukor nastrúhame a rovnomerne rozdelíme maslo.

3. 

škorica mletá 1 ČL

Na maslo rovnomerne rozsypeme ríbezle a posypeme ich škoricou.

4. 

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 100 g  kakao - prášok 2 PL

Vajíčka rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 120 ml  olej slnečnicový 80 ml

K žĺtkom primiešame mlieko a olej.

6. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame ju do tekutej zmesi.

7. 

Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

8. 

Cesto vylejeme na ríbezle.

9. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 35 minút.

10. 

cukor práškový

Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme. Odstránime papier na pečenie, koláč pokrájame a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť