Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Ríbezľový koláčik

Obrátene pečený koláč so sviežou chuťou čiernych ríbezlí.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ríbezle čierne 250 g

Čierne ríbezle odstopkujeme a umyjeme.

2. 

cukor trstinový 80 g  maslo 50 g

Hlboký plech o rozmeroch 32x22 cm vystelieme papierom na pečenie a vysypeme hnedým cukrom. Na cukor nastrúhame a rovnomerne rozdelíme maslo.

3. 

škorica mletá 1 ČL

Na maslo rovnomerne rozsypeme ríbezle a posypeme ich škoricou.

4. 

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 100 g  kakao - prášok 2 PL

Vajíčka rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 120 ml  olej slnečnicový 80 ml

K žĺtkom primiešame mlieko a olej.

6. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame ju do tekutej zmesi.

7. 

Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

8. 

Cesto vylejeme na ríbezle.

9. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 35 minút.

10. 

cukor práškový

Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme. Odstránime papier na pečenie, koláč pokrájame a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť