svetvomne.sk

Raw banánovo kokosová tortička

Jemná krémová torta bez masla, cukru a múky. Je plná len zdravej energie.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Korpus

hrozienka 125 g  voda 75 ml

Hrozienka umyjeme, zalejeme vodou a necháme pol hodinu namočené.

Korpus

2. 

orechy vlašské 75 g

Orechy najemno nasekáme alebo pomelieme.

3. 

Hrozienka aj s vodou pomixujeme na kašu,...

4. 

...primixujeme orechy,...

5. 

kokos strúhaný 60 g

...kokos,...

6. 

olej kokosový 20 g

... a kokosový olej.

7. 

kakao - prášok 2 ČL

Formu (priemer 18 cm) podložíme, alebo vystelieme papierom na pečenie. Viac ako dve tretiny zmesi utlačíme na dno formy. Do necelej tretiny, ktorá nám zostala vmiešame kakao a zmes rozotrieme na papier na pečenie asi na hrúbku 0,5 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.

8. Banánovo-kokosový krém

banány 500 g  avokádo 200 g  olej kokosový 20 g

Banány ošúpeme, nalámeme do misky, pridáme nakrájané avokádo a kokosový olej. Zmixujeme.

Banánovo-kokosový krém

9. 

kokos strúhaný 100 g

Primixujeme kokos.

10. 

Zmes navrstvíme na korpus a uhladíme. Opäť vložíme zatuhnúť do chladničky (aspoň na hodinu).

11. 

Pomocou noža uvoľníme okraje torty a tortu preložíme na servírovací podnos.

12. Zdobenie

Z kakaovej zmesi povykrajujeme príležitostné tvary. Na veľkú noc zajačikov, na vianoce stromčeky :)

Zdobenie

13. 

Vykrojené tvary podoberieme širokým nožom a tortu nimi vyzdobíme. Pokrájame a do podávanie skladujeme v chlade.

14. 

Servírujeme dôkladne vychladené rezy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť