Plnený baklažán v cestíčku

Chutný zeleninovo-syrový obed.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

baklažán 2 ks

Baklažány umyjeme, odstránime zelené časti a nakrájame na plátky.

2. 

soľ

Nakrájané baklažány osolíme z oboch strán a necháme 15 -20 minút odležať.

3. 

tvaroh jemný mäkký 125 g  syr tavený 140 g  pažítka 20 g  rasca drvená ¼ ČL  soľ ¼ ČL

Z tvarohu, syru, čerstvej nasekanej pažítky, rasce a soli si vymiešame plnku.

4. 

múka hladká 200 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ¼ ČL

Z múky, mlieka, vajíčka a štipky soli vyšľaháme hladké cestíčko. Ak je cestíčko riedke môžeme pridať ešte lyžicu múky.

5. 

Odstáte baklažány umyjeme od soli pod tečúcou vodou a ľahko osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Rozložíme ich na pracovnú dosku a každý potrieme pripravenou plnkou.

6. 

syr Camembert 125 g

Syr nakrájame na plátky a vždy jeden plátok položíme na polovicu baklažánu. Potom plátok baklažánu preložíme a spojíme špáradlom.

7. 

múka hladká

Naplnené baklažány poprášime z oboch strán múkou.

8. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej, baklažány namáčame do cestíčka a 5 minút ich v oleji, na miernom ohni, vyprážame z jednej strany.

9. 

Baklažány otočíme a 5 minút vypražíme z druhej strany.

10. 

Vypražené vyberieme z oleja a uložíme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný olej.

11. 

Plnené baklažány podávame so zemiakovou prílohou (hranolkami, varenými zemiakmi) a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť