Pampúšiky s jahodovým krémom

Recept na sladké pampúšiky z lístkového cesta plnené krémom z tvarohu, mascarpone a jahôd.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm. Povykrajujeme krúžky priemeru 10 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

2. 

Pečieme 10 - 15 min. pri teplote 170°C.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 g

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

4. 

mascarpone 250 g  stužovač šľahačky 1 ks  citrónová kôra 1 ČL  jahody 150 g  cukor práškový 2 PL

Pridáme mascaprone, cukor, stužovač, citónovú kôru a rozkrájané jahody.

5. 

Premiešavame až jahody jemne zafarbia krém do ružova.

6. 

cukor práškový 1 ČL

Vychladnuté papmpúšiky poprekrajujeme stredom a naplníme krémom. Servírujeme posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť