Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Nepečené čokoládové jednohubky

Jednoduchý a rýchly recept na prípravu čokoládovej dobroty s piškótami.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

piškóty 200 g  orechy vlašské mleté 200 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 60 g  maslo 100 g  čokoláda na varenie 55% 100 g  vaječný bielok 1 ks  lekvár ríbezľový 2 PL

Rozdrvené piškóty, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor, rozpustenú čokoládu, lekvár, vaječný bielok, rum a maslo spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do mikroténového vrecúška a odložíme do chladničky asi na hodinu.

2. 

Odležané cesto rozvaľkáme na pocukrovanej doske alebo medzi fóliami na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme kocky (4x4cm), alebo rôzne tvary tak, aby boli o niečo väčšie ako piškóta.

3. 

maslo 80 g  cukor práškový 4 PL  poleva cukrárska čokoládová

Povrch povykrajovaného cesta namáčame v rozpustenej čokoláde a do stredu nanesieme trochu krému, ktorý si pripravíme nasledovne: maslo s cukrom vyšľaháme dohladka.

4. 

piškóty  káva čierna 1 ČL  voda 0.2 l

Uvaríme kávu, do ktorej na sekundu namáčame piškóty a takto ich nalepíme na krém na čokoládový spodok.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť