Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Losos v zemiakovom cestíčku

Filet z lososa zapečený v jemnom cestíčku zo zemiakov.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava zemiakového cestíčka

zemiaky 500 g  soľ ČL

Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

Príprava zemiakového cestíčka

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok ks  soľ  múka polohrubá 100 g

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli a múky vymiešame cestíčko.

4. Zabalenie ryby do cestíčka

losos filet 300 g

Cesto si na poriadne pomúčenej trochu vymiesime a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika približne 20 x 40 cm (podľa tvaru filetov lososa).

Zabalenie ryby do cestíčka

5. 

Na stred jednej polovice položíme kúsok ryby, preložíme cestom a pozatláčame okraje.

6. Pečenie lososových taštičiek

Vložíme do vymasteného plechu a potrieme olejom.

Pečenie lososových taštičiek

7. 

Pečieme pri 220 stupňoch celzia po dobu 25 - 30 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť