Letná kokosová torta

Osviežujúca letná torta zo sezónneho ovocia

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Rozpustíme čokoládu

čokoláda biela 80 g

Čokoládu nalamanú na kúsky rozpustíme v teplom vodnom kúpeli.

Rozpustíme čokoládu

2. Príprava kokosového cesta

maslo 40 g  cukor kryštálový 40 g

Maslo vyšľaháme s cukrom.

Príprava kokosového cesta

3. Zapracujeme žĺtka

vaječný žĺtok 3 ks  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  kokos strúhaný 80 g

Do vyšľahaného masla postupne pridáme vaječné žĺtka, premiešame. Do misy pridáme kokos, rozpustenú čokoládu a prášok do pečiva.

Zapracujeme žĺtka

4. Pridáme vyšľahaný sneh

vaječný bielok 3 ks

Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha. Sneh pridáme do cesta. Jemne premiešame.

Pridáme vyšľahaný sneh

5. Kokosový korpus

Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 175 °C. Po upečení korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Kokosový korpus

6. Príprava kokosového krému

mlieko kokosové 200 ml  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 g  sirup kokosový 2 PL  rum 3 PL  cukor kryštálový 80 g

Do misky vylejeme kokosové mlieko, pridáme tvaroh, cukor, kokosový sirup a rum. Premiešame.

Príprava kokosového krému

7. 

želatinový stužovač 50 g

Ľubovoľné množstvo krému prelejeme do menšej misky. Do nej potom vmiešame želatínový stužovač. Obsah misky prelejeme do zvyšného krému. Poriadne premiešame, získame tuhšiu zmes.

8. Vyšľaháme šlahačku

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Do krému primiešame vyšlahanú šľahačku.

Vyšľaháme šlahačku

9. Natierame krémom

marhule 400 g

Na upečený kokosový korpus natrieme časť krému, poukladáme na menšie kúsky nakrájané marhule.

Natierame krémom

10. 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, ozdobíme štvrťami marhúľ.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť