Kokosky

Suché strojčekové pečivo s príchuťou kokosu. Klasická pochúťka na vianočný stôl.

 

Počet porcií: 125

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 600 g  kokos strúhaný 250 g  cukor práškový 250 g  maslo 250 g  vajce slepačie 2 ks

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

Príprava cesta

2. Formovanie cesta

Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku.

Formovanie cesta

3. 

Ak nemáme ozdobný nástavec na mlynček, kokosky môžeme vykrajovať formičkami.

4. Pečenie

Pečieme na vymastenom plechu asi 6-8 min. pri 150°-180°C.

Pečenie

5. Zdobenie

cukor vanilkový  cukor práškový

Ešte teplé kokosy obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Zdobenie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť