Karamelový srnčí chrbát

Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.

 

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor kryštálový 250 g  mlieko sladené kondenzované 300 ml

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

2. 

maslo 180 g

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

3. 

burizóny ryžové 140 g

Prisypeme burizóny.

4. 

Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.

5. 

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

7. 

Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.

8. 

čokoláda biela

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme čokoládu čiastočne stuhnúť.

9. 

Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť