Všetky recepty > Zákusky a koláče

Karamelový srnčí chrbát

Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.

 

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor kryštálový 250 g  mlieko sladené kondenzované 300 ml

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

2. 

maslo 180 g

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

3. 

burizóny ryžové 140 g

Prisypeme burizóny.

4. 

Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.

5. 

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

7. 

Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.

8. 

čokoláda biela

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme čokoládu čiastočne stuhnúť.

9. 

Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť