Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Jablková žemľovka s pudingom

Žemľovka takmer ako zákusok. Pri servírovaní je vhodné poliať žemľovku kyslejšou ovocnou šťavou.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 800 g

Jablká očistíme a postrúhame.

2. 

rožok biely ks  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 100 g

Rožky nakrájame, pridáme k nim jablká a oba cukre.

3. 

maslo  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  vajce slepačie ks

Dobre premiešame, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy a utlačíme. Vajíčka rozmiešame s mliekom a rožky zalejeme.

4. 

mlieko nízkotučné 0,5% l  puding vanilkový - prášok 120 g  cukor kryštálový 50 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom. Varíme do zhustnutia.

5. 

Puding nalejeme na mliekom nasiaknuté rožky.

6. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30-40 minút.

7. 

Pred podávaním necháme riadne vychladiť, puding nesmie byť teplý, inak by sa nedala žemľovka krájať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť