Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Jablková žemľovka s pudingom

Žemľovka takmer ako zákusok. Pri servírovaní je vhodné poliať žemľovku kyslejšou ovocnou šťavou.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 800 g

Jablká očistíme a postrúhame.

2. 

rožok biely 5 ks  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 100 g

Rožky nakrájame, pridáme k nim jablká a oba cukre.

3. 

maslo  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  vajce slepačie 2 ks

Dobre premiešame, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy a utlačíme. Vajíčka rozmiešame s mliekom a rožky zalejeme.

4. 

mlieko nízkotučné 0,5% 1 l  puding vanilkový - prášok 120 g  cukor kryštálový 50 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom. Varíme do zhustnutia.

5. 

Puding nalejeme na mliekom nasiaknuté rožky.

6. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30-40 minút.

7. 

Pred podávaním necháme riadne vychladiť, puding nesmie byť teplý, inak by sa nedala žemľovka krájať.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť