Hrnčekové mafiny

Jednoducho pripravené cesto na lahodné mafiny. Veľkosť hrnčeka môže byť hocijaká, pomer ingrediencií zostane pri každej veľkosti zachovaný, zmení sa len množstvo cesta.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový ½ hrnčeka  jogurt biely 1 hrnček  cukor vanilkový 1 bal  cukor kryštálový ½ hrnčeka

Do misy dáme vajíčko, olej, jogurt, vanilkový cukor a cukor kryštálový. Uvedené ingrediencie dobre rozmiešame.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

V jednom hrnčeku múky rozmiešame kypriaci prášok a pridáme múku v predpísanom množstve do cesta.

3. 

hrozienka ½ hrnčeka  kokos strúhaný 2 PL

Nakoniec primiešame umyté hrozienka, ktoré sme chvíľu namáčali vo vode a prisypeme kokos. Zamiešame.

4. Pečenie

Cestom naplníme mafinové formy vystlané papierovými košíčkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20 minút. Či sú upečené môžeme vyskúšať pomocou špajdle, ktorú zapichneme do stredu jednej mafiny a po vybratí na jej konci vidíme či je cesto upečené. Ak je suchá, čistá a pri chytení nie je mazľavá je všetko v poriadku.

Pečenie

5. 

Mafiny vyberieme z foriem a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť