Všetky recepty > Zákusky a koláče > Mafiny

Hrnčekové mafiny

Jednoducho pripravené cesto na lahodné mafiny. Veľkosť hrnčeka môže byť hocijaká, pomer ingrediencií zostane pri každej veľkosti zachovaný, zmení sa len množstvo cesta.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový ½ hrnčeka  jogurt biely 1 hrnček  cukor vanilkový 1 bal  cukor kryštálový ½ hrnčeka

Do misy dáme vajíčko, olej, jogurt, vanilkový cukor a cukor kryštálový. Uvedené ingrediencie dobre rozmiešame.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

V jednom hrnčeku múky rozmiešame kypriaci prášok a pridáme múku v predpísanom množstve do cesta.

3. 

hrozienka ½ hrnčeka  kokos strúhaný 2 PL

Nakoniec primiešame umyté hrozienka, ktoré sme chvíľu namáčali vo vode a prisypeme kokos. Zamiešame.

4. Pečenie

Cestom naplníme mafinové formy vystlané papierovými košíčkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20 minút. Či sú upečené môžeme vyskúšať pomocou špajdle, ktorú zapichneme do stredu jednej mafiny a po vybratí na jej konci vidíme či je cesto upečené. Ak je suchá, čistá a pri chytení nie je mazľavá je všetko v poriadku.

Pečenie

5. 

Mafiny vyberieme z foriem a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť