Grilážové kocky

Tradičné grilážky nielen na Vianoce.

 

Počet porcií: 24

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

orechy vlašské 250 g

Vlašské orechy nasekáme nožom, prípadne v kuchynskom elektrickom sekáčiku.

2. 

cukor kryštálový 250 g

Cukor za stáleho miešania roztopíme a upálime na karamel. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

3. 

mlieko sladené kondenzované 397 g

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.

4. 

maslo 250 g

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do rozpustenia masla.

5. 

Nakoniec prisypeme orechy a zmes dobre premiešame.

6. Plníme oblátky

tortové oblátky 100 g

Prvú oblátku si položíme na kuchynskú drevenú doštičku. Rovnomerne na ňu rozotrieme primerané množstvo karamelovej zmesi, cca 3,5-4 naberačky o objeme 50 ml.

Plníme oblátky

7. 

Na zmes položíme druhú oblátku a postup opakujeme do položenia poslednej oblátky, na ktorú už karamel nedávame.

8. 

Na oblátky položíme druhú kuchynskú drevenú doštičku a oblátky hrncom naplneným vodou zaťažíme. Zaťažené necháme niekoľko hodín v chlade, najlepšie cez noc.

9. 

Z naplnených oblátok ostrým nožom a pomocou pravítka zrežeme okraje. Dávame pozor, aby nám vrchná oblátka nepraskala, preto si ju pri krájaní najprv opatrne nakrojíme a až potom celé oblátky skrojíme.

10. 

Pomocou pravítka narežeme kocky.

11. Zdobíme

čokoláda biela  čokoláda

Povrch môžeme potiahnuť čokoládou a grilážky tématicky vyzdobíme.

Zdobíme

12. Slávnostné grilážové kocky

Slávnostné grilážové kocky

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť